19. října 2014 zpět

Hradecký pohár

Neděle 19.10. je ve znamení našeho prvního letošního závodu. V plánu je vzít 4 děti a zkusit štěstí. Jak jsme zažili v minulosti, víme že to bude pro ně milosrdné. Dobrá zkouška před nadcházejícími závody. Nakonec jede jen Míša Hornychová, Jan Tůma a Matěj Vávra.
Na místě jsou připraveni, tak se taky rozlézáme na bouldrovce. Jsou dvě věkové kategorie a dětí tak akorát, což slibuje rychlý průběh. Nejdříve jdou na plac mladší. V kvalifikaci se lezou dvě cesty ze čtyř. Každý si může vybrat podle obtížnosti a buď volit na jistotu nebo riskovat.
Míša volí zlatou střední cestu a za dva topy získává 5 bodů a jde ze druhého místa do finále. Honza dává nejlehčí a pak zkouší nejtěžší. Bohužel risk mu nevyšel a tak končí s 1,42 body na 5. místě.



















Starší to mají podobné, jen dvě nejtěžší cesty se lezou flash. Na to se Matěj necítil, dává nejlehčí a v druhé cestě smolně padá, takže končí s 1,46 body na 4. místě.




















Organizátoři operativně mění finálovky a jde se na to. Mladší nastupujou do cesty, která má tři klíčová místa. Přvážně jde o délku. Boulder asi 1m nad zemí nakonec Míša přelézá, ale další ji už vyřadil. Je jasný, že bude nejhůře druhá. Nakonec to tak i končí. Mezi staršími jsme nikoho neměli.


Vlastně měli. Anničku Špreňarovou z Broumova, která letos s námi trénuje. V superfinále  tečuje TOP a vyhrává svou kategorii a zároveň i kombinaci s rychlostí.


Všichni závodníci i pořadatelé si zaslouží pochvalu a vítězové gratulaci. Nakonec si každý něco odváží, takže spokojenost. Těšíme se na příště.
autor: Tomáš Hornych |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03