22. června 2015 zpět

Lezecký výlet Křížový vrch

V pátek 12.6. vyrážíme na Křížový vrch na lezecký víkend. Základnu jsme nalezli na chatě odborů Veby, která leží na ideálním místě. Po příjezdu na místo, na nic nečekáme a hned vyrážíme do skal. Letní bouřky je ta jediná vada na kráse. Lezeme dvě cesty a nakonec nás přeci jen déšť vyhnal na chatu. Jen co přešel, zapalujeme oheň a opékáme buřty a co kdo si přinesl. Večer je zase opět nádherný, a tak vyrážíme na procházku do Ádru.
Předpovědní modely hlásí na sobotu teplo a bouřky. Vyrážíme hned brzo ráno. Natahujeme cesty hned na několika věžích a všichni je zkouší. Nakonec nás počasí nechalo ve skalách až do pěti hodin. Bouřky nám překazili další procházku, ale volno jsme zaplnili stolními hrami. Večer se déšť přeci jen umoudřil a tak zbytek dne trávíme u ohně opékáním brambor a hraním na kytaru.
Sobotní několika hodinový déšť se na stavu skal podepsal, proto místo lezení vyrážíme v neděli procházkou na vrchol Křížového vrchu, kde si slaňujeme do pořádný hloubky. Cestou na chatu se proplétáme bludištěm skal a vyhlížíme cesty na příští rok. Pak už jen uklidit chatu, stavit se na obědě a víkend lezení je za námi.
Osobně si myslím, že se nám vydařil a věřím, že si všichni zalezli. Všem zúčastněným děkuji za účast a za to jak přistoupili k lezení nejen na výletě, ale po celý rok.

Pro info co jsme lezli:
Dvojče - Koutová spára III
Dvojče - Pod slaněním V
Papala - Severní hrana IV
Papala - Pozdrav zapomenutých V
Pahorek - Raport V
Pahorek - Hodinová mzda III
Hodinář - Velikonoční IV
Hodinář - Z stěna III
Čtyřhran - SV stěna III
Křižácká stěna - Pravá letní pohoda VI
Unavené kameny - JZ stěna IV







autor: Tomáš Hornych |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03