8. října 2023 9:20 zpět

Yettištajn - výsledky

Sobota 7.10. byla určená pro závody v lezení na skalách Yettištajn 004, pořádaných Trutnovským oddílen Yetti club. Původní místo na Spékaných skalách bylo na poslední chvíly změněno na nově objevený lom u Chvalkovic u České skalice. Údajně kdysi Danda z Hronova tam navrtali pár směrů a letos to Máca dál rozvrtal do dnešní podoby. Jedná se o souvislý pás skal s výškou 7-8m z měkké křídové opuky. V sousedství se nachází další stěna a menší útes vhodný pro bouldering. Je tu tedy potenciál k rozvoji, ale uvidí se co místní.

Ale zpět k závodu. Nevím přesně, ale odhadl bych tak 70 dětí s doprovodem zaplnili lom a po registraci se mojlo začít. Každá kategorie lezla 7 cest top rope s možností opakovaného nástupu po pádu pod značkou (asi 2m). Lezli se cesty v rozsahu 3 -7 UIAA a vzhledem k délce cest to celkem frčelo. Jak už to tak v takových vypjatých situacích bývá, radost z topu střídaly slzičky z nepovedených pokusů. O to větší nervozita byla čekání na výsledky. To se dalo zpestřit parádním bufetem, který Yeťáci připravili. Pivo, limo, mufiny, guláš a další. Před druhou byly výsledky posčítány, a začalo se vyhlašovat.

Kategorie U10 holky. Tam jsme měli Terezku a Stelču. Stelče se nepovedla poslední cesta, a to ji dost štvalo. O to víc ji potěšilo, že to bylo 5. místo. Terezka dopadla lépe a brala 3. místo.

V U10 kluků jsme měli Mikuláše, který se s tím nepáral a cesty prolezl rychlostí blesku. A navíc i dost slušně a dalo to na skvělé 2. místo

Další naše želízko lezlo v U14. Evička zalezla parádně a zaslouženě bere 2. místo. Anežka lezla už v U16 a tam obsadila 5. místo.

Máca tam měl ještě soutěž dvojic a tam duo Mikuláš s Terezkou si vylezli příčku nejvyšší. Zbylo už jen rozdat ceny a poděkovat organizátorům za příjemné sobotní dopoledne. 

Album fotek od Áji Hruškové
autor: Tomáš Hornych | 08.10.2023 09:28
upraveno: Tomáš Hornych | 08.10.2023 09:29