20. ledna 2024 zpět

Novoroční Open 2024

Tak další ročník je minulostí a my se můžeme jen díky vzpomínkám a fotkám ohlédnout.
Jaký vlastně byl další snad 32. ročník novoročních závodů v Polici nad Metují? Pojďme si to tedy projít po pořadě.
Náš tradiční termín byl vždy druhý lednový víkend. V loni se nám množili omluvenky, neboť svaz tam hodil soustředění. Letos tomu bylo stejně, tak jsme se rozhodli to posunout o týden dozadu. Né že by to mělo ten efekt který jsme čekali, ale co se dá dělat. 

Týden stavění a příprav vyvrcholil v sobotu 20.1. Na 19 mužů a 7 žen čekalo 5 kvalifikačních cest a na nejlepší finálová cesta.
Po 10 hodině začlo předlezení a pak mohli všichni využít 3 hodinového okna k vylezení cest. Pořadí a výběr cest byl na každém, a tak si nikdo nemohl stěžovat na to, že by musel začínat ve stropě. Nakonec jsme okno rozšířili pro pár lezců, co to nestíhali, ale jinak to dopadlo. Do finále postupovalo 9 mužů a všech 7 žen.  Čas nutný k přestavbě šlo využít občerstvením v restauraci, či procházkou.

Finále žen jsme připravovali na 15 hodinu a po drobných technických problémech jsme ho mohli odstartovat. Diváci už zaplňovali sokolovnu a atmosféra gradovala. Holky se parádně rozdělili na celé délce cesty a výlezy až do stropu diváky rozbouřili. Míša Hornychová končí těsně pod stropem, Markéta Sýkorová zvládla ještě přechod do stropu a Markéta Zeisková doléza až téměř na konec.

Rychlá přestavba, tak aby mohli začít chlapi. Tam bylo dost vyrovnanější a zpočátku se zdálo, že výlez pod obávanou pětačtyřicítku je příliš těžký, ale chyba lávky. S každým dalším lezcem je jasný, že to je akorát. Filip Hrubý pasáž překonává a po pěkném dynamickém skoku končí v polovině výlezu ke stropu. Silák Honza Novák to zvládá až k němu. Dál se dostává už jen Honza Zíma a bere vítězství. Tak a je hotovo. Už jen vyhlásit nejlepší a předat ceny za které děkujeme našim sponzorům.

Děkujeme AIX, HUDY Hradec Králové, MAKAK, Singing Rock, Doldy, BlueFly, ManMat, Redpoint, Město Police nad Metují, T.J. Sokol Police nad Metují
autor: Martin Hruška | 21.01.2024 21:27
upraveno: Martin Hruška | 02.02.2024 06:14