24. června 2020 zpět

Report ze soustředění

Horolezecký klub Ostaš pro svou mládež pracující celý rok v lezeckém kroužku připravil soustředění ve skalní oblasti. Tentokrát jsme si vybrali Hrubý Jeseník. Základnu jsme měli v Ludvíkově v kempu Dolina. Lezení jsme plánovali do nedalekých sektorů Ludvíkov a Vyhlídka.

Ve čtvrtek 18.6. dorážíme na místo a bohužel předpověď počasí se naplňuje. Zataženo, sem tam slabý déšť. Přesto vyrážíme obhlídnout možnosti lezení. V Ludvíkově, nejvýše položený sektor K1 nabízí převislé stěny, které se zdají být suché.

Hned druhý den ráno vyrážíme na místo a natahujeme šest linek, které si každý rád vyzkouší. Počasí nepřeje, a tak odpoledne míříme do Jeseníku na stěnu. Dvě hodiny intenzivního lezení dává všem pořádně do těla. Vracíme se na základnu zbytek dne trávíme vybíjenou a deskovkami.

V sobotu je bohužel ještě hůř. Dopoledne tedy několik lekcí teorie, uzlování a nácviku technik. Odpoledne se nám podařilo zajistit sokolovnu ve Vrbně se stěnou. Přesouváme se tam a po lezení využíváme vybaveného sportoviště. Večer je čas opět na hry a na budování sociálních vazeb v kolektivu.

V neděli ráno balíme a jelikož neprší, ale jen mrholí, přesouváme se do sektoru Vyhlídka. Ten disponuje taky převislou stěnou, a tak můžeme vylézt ještě pár cest na skále. Škoda, že počasí nevyšlo, ale jak jsme si řekli, tak doslova „jsme vyždímali z toho maximum“.

Nezbývá než poděkovat všem za příkladný zájem o lezení i za těchto podmínek a samozřejmě našim partnerům, kteří výlet pro lezeckou mládež podpořili. Konkrétně Českému horolezeckému svazu a Městu Police nad Metují.   

autor: Martin Hruška | 25.06.2020 22:32
upraveno: Martin Hruška | 02.11.2020 18:16