17. listopadu 2014 zpět

Naše účast na českém poháru v lezení na obtížnost

Tendon cup U14 zavítal do nejbližšího našeho okolí, tak to jsme si nemohli nechat ujít. Vyrážíme v sobotu ráno směr Trutnov Čertova stěna. Do auta nabírám čtyři děcka a další doráží po své ose. Celkem se nás tam schází šest. Obsazujeme pouze dvě kategorie. U10 – Jakub Meier a U12- Míša Hornychová, Verča Onderčová, Matěj Vávra, Šimon Štolfa, Jakub Pešina. Všechny čekali tři kvalifikační cesty stylem top rope. U10 všechny na horní menší stěně a U12 jednu nahoře a dvě na spodní hlavní stěně. Obtížnost cest odpovídala významu závodu, s čímž jsme tak nějak počítali a příliš vysoké cíle jsme si nekladli. Vysoká účast (90 dětí) samozřejmě šanci na postup do finále ještě zhoršovala.

Jakub Meier

Míša Hornychová

Do osmičky finalistů tak proklouzl pouze Jakub Meier z pátého místa. Jakub Pešina bral 10té, Míša 12té, Verča 14té Matěj 19té a Šimon 21té. Finále lezené stylem on sight top rope nás tedy zajímalo jen v kategorii U10. Probíhalo na malé stěně. Kuba se s ním ve své premiéře na lezeckých závodech popral skvěle a vybojoval třetí místo. Při rozdělování cen získal navíc i to co si přál.

3.místo pro Kubu

Pro všechny to byla skvělá zkušenost. Děkuji všem za snahu a odvedené výkony. Nebuďte smutní a pokud je tam někde naštvání na výsledek, přetavte to naštvání do usilovnějšího tréninku.

autor: neznámý |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03