13. března 2021 zpět

ČP bouldry

V sobotu 13.3. po opravdu dlouhé době opět závody v bouldrech. Díky výjimce MZ se všichni zájemci o nominaci do repre ČHS nebo jen lezení chtiví lezci scházejí v lezeckém centru Jungle sport park v Praze.

 S Míšou Hornychovou taky vyrážíme. Nevíme co čekat. První závod od konce loňského léta. Netušíme jak jsme natrénovali a jak je na tom konkurence. Čeká ji 6 bouldrů, které určí pořadí kategorií A a J z dílny Vildy a spol. Směs technických a silových bouldrů prověřila připravenost závodníků v celém spektru bouldrových problémů. Stavěči holky opravdu nešetřili, ale tak to je správně. Ani to nešlo, protože lezli společně se ženami.

Všechny bouldry měli úspěšné přelezy, takže postaveno parádně. Míša zvládla nakonec topovat 2 bouldry a u jednoho ještě zónu. Jejím přímým soupeřkám to šlo ještě hůř, a tím vezeme domů do Police druhé místo. Je to dobrá pozice do druhého nominačního závodu. Díky tomu se umístila ve sdílené kvalifikaci na pátém místě a postoupili jsme na večerní finále.

Tam je čekali 4 bouldry. To už bylo na její prolezené prsty do krve moc. Ve sportovních bouldrech plných skoků, přeběhů a jiných specialit vyšla na prázdno. 
Každopádně jsme v očekávání jak se jí povede druhý nominační závod a zda vybojuje pro sebe a klub místo v repre.

autor: Tomáš Hornych | 14.03.2021 10:09
upraveno: Martin Hruška | 25.10.2021 18:04