7. července 2021 zpět

OSTROFF 2021

Předpověď počasí nám brnká na nervy a slabší kusy odpadaj. Přesto nás pár vyráží dle plánu ve čtvrtek a nachází poloprázdný kemp. V klidu zabíráme místo jako loni u sociálek. Hezky všechno u nosu. Gromas s Janou a Čehun s Gejšou a klukama jsou první osadníci klubového setkání. Zapalujeme oheň, narážíme soudek a zábava začíná.

Ráno bohužel prší, tak na lezení to nevypadá. Naštěstí tu jsou i jiné aktivity, tak výletujeme. Večer sraz na place a letošní tým doplňuje ještě Hrušák s Ájou a holkama. Zdá se, že jsme komplet, ale to nevadí. Hlavně, že to bude zítra na lezení.

Sobota je nádherná a lezení taky. Lezeme klasiky od Tiských stěn po Kořenáče a den nám hezky utekl. Hlavně jsme si udělali pořásnou žízeň. Místní dvanáctka Klášter nám šmakuje a tak když dochází sud donášíme si k ohni v kanystru.

Tentokrát jsme se dost rozstřelili, přesto se držíme plánu, že když je hezky, tak se leze. Pozkoumáváme část napravo od Tiských stěn a nejvyšší zářez je Údolní cesta na Orla. V plánu bylo se pokusit dostat na Vztyčenou jehlu, ale na místě jsme si ti raději rozmysleli a přesunuli se na terasu. Pro Čehuna s Gejšou to je poslední večer, tak se musíme rozloučit.

Ráno poprchává, a tak odpočíváme. Na lezení to nevypadá. Čehůn vyráží domů a my na výlet.Kam jinam, než zase se podívat na skály. Večer pálíme zbytek dřeva, co jsme nanosili a plnujeme poslední zítřejší lezení.

Kam jinam vyrazit než Císaře. To je povinnost. Natuhejeme Starou cestu a ještě nádhernou Benkeho cestu. Nezbývá než zabalit a poděkovat, že jsme to dali jsme v cajku. Po pěším výletu na oběd do Turisťárny v Tisé ještě se zastavujeme u místního památníku a za chvíly už vrtulník někoho zachraňuje. Snad to dobře dopadne a lezení v Ostrově bude všem nadále připravovat krásné zážitky.

autor: Tomáš Hornych | 07.07.2021 17:46
upraveno: Martin Hruška | 25.10.2021 18:14