15. ledna 2022 18:00 zpět

Závod Novoroční OPEN 2022 - výsledky

30. ročník závodů Novoroční open. Co ještě k tomu dodávat. Tradiční otvírák závodní sezóny po roční pauze opět v Polici nad Metují. Jak se stalo zvykem, tak závody začínají už v pátek warm up párty.
V sobotu zase bylo jasný, že to není úplně tak dobrej nápad, ale co dělat. Závody nepočkají, tak od půl devátý mohla začít prezentace. Po desátý Alberto a Sanka předvedli kvaldy a mohli jsme to rozjet. Lezlo se na všech třech cestách současně a obtížnost se trefila myslím parádně. Jenom 6 závodníků toplo všechny cesty. V jednu bylo jasno o postupujících a než se přestavěla stěna na finále žen, mohli se všichni zatím občerstvit a z relaxovat vedle v restauraci. Jana a Karel opět skvěle navařili.
Cesty byly připravený, tak nebyl důvod čekat. Všech 7 holek zahájilo prohlídku a pak jedna podruhé na OS předvedly svoje umění. Tři nejlepší dolezly nad očekávání dost daleko a bohužel všechny spadly v jednom kroku. Lucka Vojáčková jediná doskočila další chyt, ale nejednalo se o kontrolované držení. Rozhodčí ji přesto chtěli posunout na první místo, ale Lucka předvedla fair play postoj a první místo odmítla. To bylo při předávání cen oceněno zvláštní cenou a potleskem všech přítomných. Po úpravě cesty pro chlapy hned pokračujeme. Devět nejlepších si to rozdalo a výkony byly opět parádní. Lukáš Uherec nastavil laťku pořádně vysoko a vypadalo to na vítězství. Poslední lezec, Tomáš Binter, dolezl do stejného kroku a díky kratšímu času lezení vítězí v Polici mad Metují.
Zbývá už jen předat ceny od našich partnerů, kterými byly MAKAK, DOLDY, HUDY Hradec Králové, AIX, Redpoint, BlueFly, ManMat, Město Police nad Metují, Rafiky a Tilak. Pět nejlepších díky jim neodjíždí s prázdnou a ostatní alespoň s další závodní zkušeností.
Nezbývá než poděkovat ještě Albertovi a členům klubu za přípravu a organizaci závodů.
autor: Martin Hruška | 17.01.2022 08:07
upraveno: Tomáš Hornych | 17.01.2022 09:41