27. srpna 2022 zpět

Český pohár v boulderingu a stavění

Sobota patří tradičně závodům v boulderingu. Míša samozřejmě nemohla na téměř místní akci chybět. Celé prázdniny věnovala přípravě na stěnách v Praze a ve skrytu duše tam bylo přání na večerní finále. Každý kdo někdy byl v Teplicích večer na finále, tak ví co to je za zážitek a pro lezce samozřejmě taky.

Nastupuje ve druhé skupině a na finále budou potřeba 3 topy. První boulder ji shazuje, ale hned další dává. To ji uklidňuje a postupně přidává další. Když se blíží konec už má 4 topy a 6 zón. Je jasný, že není potřeba to hrotit a balíme. Nakonec už nikdo neboduje a Míša postupuje z prvního místa.  To znamená, že i ve své kategorii U20 je na prvním místě.

V 17 hodint startuje finále a než přijde čas na Míšu je vidět, že holky se v tom dost trápí. Jeden skroro TOP, který nakonec rozhodčí uznali a jeden TOP na třetí cestě. Jinak se bojuje o zóny. A jak to šlo Míše?

Na prvním bouldru prošla v klidu až do topu, ale nedaří se ji přidat druhou ruku a padá. Na dost silové dvojce zkušeně na druhý pokus zase sahá po topu, ale nedošáhla místo kde se dá držet. Třetí bouldr po velkých oblinách se zdál, že by ji mohl sednout, ale nezvládá se dostat ze zóny dál. Čtvrtý boulder byla technická ladička, kde se jí nedaří vyřešit krok z nástupu. Naštěstí tam nikdo nedává ani zónu, tak to není ztráta.

Bez topu se třemi zónami je na pokusy čtvrtá. Je to škoda, ale přesto super úspěch a potvrzení před Mistrovstvím republiky, že je na dobré cestě. Koho zajímá víc může sledovat Míšin Instagram.

 

Odpoledne probíhalo ještě další finále s Polickou stopou. A tím bylo Hudy Mistrovství světa ve stavění. Kuba Meier dal do kupy tým a pečlivě se připravovali před fesťákem u nás na stěně. Raní kvaldu ovládli a ve finále dosáhli opět nejvýše a zaslouženě vítězí. Hudy v rámci svého výročí dalo parádní ceny, tak spokojenost.

autor: Tomáš Hornych | 27.08.2022 11:36
upraveno: Martin Hruška | 30.08.2022 08:46