13. srpna 2013 zpět

HIS maraton 2013

Ahojte Opukomaniaci,

 

rok se s rokem sešel a tak zanedlouho odstartuje další ročník HIS maratonu. Letos to bude událost drobátko svátečnější, neb bylo na poslední chvíli rozhodnuto, že toto kultovní klání spojíme s oslavou kulatin organizovaného horolezectví v Novém Městě nad Metují. Z tohoto důvodu byl o jednu hodinu zkrácen samotný závod, aby bylo více času na společensky klábosící část dne...

 

V příloze máte tedy snad veškeré nutné informace, kdyby jste přeci jen ještě něco potřebovali upřesnit, tak se ozvěte...

Pravděpodobně dorazí i nějaká ta místní lezecká celebrita...

 

Jelikož jste se účastnili minulého ročníku, máte možnost o několik dní dřívější registrace... poté cca od neděle bude umožněna registrace také široké veřejnosti...

 

Přeji hezký den a těším se na viděnou

 

 

 

David

HIS maraton 2013 – 50 let „HOVRCH“

 

 

 

Kamarádi, horolezci, horolezkyně, diváci,

 

 

 

srdečně Vás jménem HO Vrchoviny ( HOVRCH ) zvu na 7. ročník HIS maratónu, který se koná v roce 50. výročí organizovaného horolezectví v Novém Městě nad Metují. Start závodu bude 7. září, kdykoliv mezi 7:00 a 16:00 hod. Závod zakončíme etudou na kravský zvonec, případně dopravní kužel, úderem 17:00 (max 17:30 hendikepovaní) hod. Jak správně tušíte, jedná se o závod v lezení. A protože není v HISu těžkých cest, o výsledném pořadí musí rozhodnout vytrvalost, rychlost, zvolená taktika. Cílem HIS maratonu nejsou mimořádné výkony světového významu. Spíš, aby si každý zalezl jak je mu libo, zkusil překonat vlastní hranice a trošku se u toho poklábosilo. Díky štědrým sponzorů jsou tradičně připraveny nějaké ceny pro všecky, jenž se vyhlášení dožijí. Nicméně na vítěznou houpačku slavnostně vkročí jen ti nejpřipravenější. Čeká na vás 110 cest a poleze se podle loňských pravidel s drobnou korekcí.

 

 

 

Do HISu jsou v tento den zváni i všichni známí, příznivci a pamětníci novoměstského lezení. Po 17.hodině se sejdeme kolem ohniště při společném posezení, klábosení a vzpomínání na doby dávno či nedávno minulé. 

 

 

 

Jak jste si již pravděpodobně dokázali všimnout, letošní grafické ztvárnění pozvánky je pojato trošku netradičně. Pozvánka má za úkol aktivovat Vaše umělecké buňky pro novou vloženou soutěž. Každý závodník i divák může přinést vlastnoručně vyrobenou koláž nebo jiný umělecký produkt na téma „ HIS maraton 2013“ nebo “50 let novoměstského lezení“. Toto je nutné odevzdat do 11:00 hod pořadatelům. Od cca 12:00 hod proběhne výstavka. Registrovaní závodníci hlasováním rozhodnou o nejhezčím díle. Autor vítězného díla bude oceněn pěknou věcnou cenou.

 

        

 

Závodní jednotka = dvojice, přičemž jeden může tahat maximálně 55 cest. Hodnotí se jak obtížnost cesty, tak styl jakým ji prvolezec zdolal (RP, AF, saské stavění). Oprasení není styl, za který se získávají body. Na stylu druholezce příliš nezáleží, jeho úkolem je vysbírat expresky cestou vzhůru. Samozřejmě není povinností dvojice vylézt všecko, a tak záleží jen na jejich apetitu.

 

 

Protože je startovní listina omezena, doporučuji se registrovat předem na emailu david.adamsky@seznam.cz kam zašlete tyto údaje: název dvojice + jméno, příjmení a email obou závodníků + jestli některý z lezců spadá do zvýhodněné kategorie (ženy / do 15 roků / nad 60 roků / nad 100kg / 100% invalida ( v tomto případě je také nutné uvést, zda chcete po dolezení ubrat 30 min z výsledného času, nebo plánujete lézt o 15 min déle než ostatní závodníci ))

 

 

 

Závodní cesty budou upřesněny při samotném startu, nebo tradičně na pátečním brífinku. Vezměte si psátko na zaškrtávání. Pivo a Ionťák bude - sebou pulitr. Dále si vezměte něco k opékání na místním roštu, nealko, či po závodu alko. Nezapomeňte přibalit spací výbavu, aby jste nemuseli předčasně opouštět rozjařené kamarády. Tento den bude HIS a Mordor uzavřen nezávodnímu lezení! Poleze se za každého počasí!

 

 

 

Závodník se účastní akce dobrovolně a pořadatel nezodpovídá za úrazy vzniklé při těchto závodech, ani za úrazy vzniklé při další činnosti v areálu HISu. Účast na vlastní nebezpečí!

 

 

 

Startovné 150,- na dvojici. Parkování a spaní v den závodu povoleno přímo v HISu.

 

 

 

Pro nenadálé změny, sledujte http://www.hovrch.info/">www.hovrch.info, nebo případné dotazy směřujte na výše uvedený email.

 

 

 

Za přípravný výbor

 

 

 

David

 

 

 

P.S. Hledá se dobrovolník na pozici rozhodčího, potřebná drobná znalost práce na PC. Ostatní vysvětlím během několika minut.

 

 

 

Odkaz na report z loňského ročníku: http://www.hovrch.info/news.php?extend.537           

 

 

 

 

 

autor: neznámý |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03