25. ledna 2014 zpět

Novoroční pohárek 2014 - aktualizace

Aktuality:
Závody budou dle plánu 26.1.2014. Vše máme snad připraveno a co ne, tak budeme muset operativně zařídit. Počasí jiným aktivitám pořád nepřeje, tak doražte si zalízt a poměřit se navzájem.

Termín jsme změnili ze soboty na neděli 26.1.2014.

plakát

Novoroční pohárek 2014 – pravidla závodu a instrukce

Závod je vypsán pro tři věkové kategorie.

Po registraci bude závod zahájen a účastníci budou seznámeni se změnami pravidel proti pravidlům ČHS. Kvalifikační cesty budou předlezeny. Všechny kategorie polezou najednou na svých cestách. Pořadatel zajistí jističe. Do druhé kvalifikace opět nastoupí všichni najednou. Mezi koncem kvalifikací a začátkem finále bude přestávka pro odpočinek. Finalisti se přesunou na vyzvání pořadatele do izolace, kde vyčkají do svého pokusu. Po ukončení finále všech věkových kategorií bude vyhlášení a první tři závodníci v každé kategorii budou oceněni diplomem a věcnými cenami.

 

Kategorie 7-9 let leze dvě kvalifikační cesty s horním jištěním stylem FLASH. Pořadí určí součet bodů z obou kvalifikací. Při shodném součtu o pořadí rozhodne lepší výsledek ve druhé kvalifikaci. O počtu finalistů rozhodne pořadatel na základě počtu účastníků, min. počet bude šest. Finále se leze na jedné cestě s horním jištěním stylem ON-SIGHT.

Kategorie 10-12 let leze dvě kvalifikační cesty s horním jištěním stylem FLASH. Pořadí určí součet bodů z obou kvalifikací. Při shodném součtu o pořadí rozhodne lepší výsledek ve druhé kvalifikaci. O počtu finalistů rozhodne pořadatel na základě počtu účastníků, min. počet bude šest. Finále se leze na jedné cestě s horním jištěním stylem ON-SIGHT.

Kategorie 13-15 letleze dvě kvalifikační cesty s horním jištěním stylem FLASH. Pořadí určí součet bodů z obou kvalifikací. Při shodném součtu o pořadí rozhodne lepší výsledek ve druhé kvalifikaci. O počtu finalistů rozhodne pořadatel na základě počtu účastníků, min. počet bude šest. Finále se leze na jedné cestě se spodním jištěním stylem ON-SIGHT.

Hodnocení:

Chyty, stupy a ostatní části stěny určené k použití při závodech budou označeny a užití jiných než povolených bude trestáno trestným bodem (-1 bod). Každý označený chyt nebo stup bude mít svou bodovou hodnotu při držení. Pro jemnější rozlišení bude hodnocen dotyk (hodnota dotknutého chytu mínus 0,25 bodu) a pokus o dotyk (hodnota posledního drženého chytu plus 0,25 bodu). Nákresy cest s označením chytů a jejich bodů budou vyvěšeny před začátkem závodu.

autor: Tomáš Hornych |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03